Bu hata bu günlerde bir çok blog severin başına bela olmuş durumda, çözümü aslında çok basit.

Bu hata çoğu bu günlerde bir çok blog severin başına bela olmuş durumda, çözümü aslında çok basit. Eğer yeni bir blog sahibi iseniz, ve güvenlikle ilgili pek bir endişeniz yok ise, bloğunuzun tekil olarak yoğun bir hit almıyor ise, ”cPanel>ModSecurity>Durum>Kapalı” duruma alarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Fakat bu sorundan kurtulmak için diğer güvenlik tehditlerine de kucak açacağınızı bilmenizde yarar var.

Bu hata neden oluyor?

Web sitenizin sayfasını veya gönderisini düzenlerken yanıt vermek için sunucuya bağlanması gerekir. Web siteniz bu yanıtı JavaScript kullanarak JSON biçiminde gönderir. Bu nedenle, JavaScript kodunuzda herhangi bir hata varsa ve WordPress barındırma sunucusuna bağlanamadıysa, ‘Yanıt geçerli bir JSON yanıtı değil’ hata mesajını görebilirsiniz.

Bunun başka bir yolu yok mu?

Bu hatanın sebebi aslında WordPress sistemin yeni editörü ile alakalı. Mod Security tarafından engelleniyorsunuz.

Çözüm

  • WordPress Klasik editörünü yüklüyoruz.
  • htacess. dosyasının izinlerini 644’den 600’e çekiyoruz.

Mod Security Nedir?

Mod Security web uygulamaları için geliştirilmiş açık kaynak kodlu güvenlik duvarıdır. ”Web Application Firewall (WAF)” Mod Security web sunucusuna gömülü olarak çalışır. Kullandığınız veya yazdığınız web uygulamaları için saldırı tespit ve engelleme görevini üstlenir.

Mod Security nasıl kapatılır?

Web sitenizin bulunduğu cPanel arayüzüne giriyoruz ve arama kutucuğuna ”Mod Security” yazıyoruz. Açılan sayfada Mod Security güvenlik duvarını hangi sitelerde çalışıp hangi sitelerde çalışmamasını istiyorsan o butonları aktif hale getiriyoruz.