Merhaba arkadaşlar, cennet vatanımızda hukuk sistemin abuse edilebildiği yani çıkar için manipüle edilebildiği malesef bir gerçektir. Asılsız ihbar ile insanları taciz edenler ve benzer şeyler pek çok kişinin malumu ancak bu yazımda sizlere az bilinen, sinsi ve tehlikeli bir türden bahsedeceğim.
Twitter insanların düşüncelerini en rahat ve kolay şekilde ifade edip aynı zamanda kitlelere duyurabildiği bir platformdur. Dinamik yapısı ve kendine özgü tarzı ile sağlam bir kitle edinmiş olan Twitter, çok acayip şeyler görebildiğimiz bir yer olma konusunda Reddit ile yarışıyor diyebiliriz.
Twitter’da suç yaratıp dava açan avukatlar
“Twitter Vurguncusu” olarak adlandırdığım bu sosyal medya avukatları, genellikle haklarında hiç bir kişisel bilgi olmayan hesaplar kullanırlar. Kullandıkları hesaplarda genellikle politik ve sosyal görünümlerini “ortanın solu” diyebileceğimiz bir şekle sokarlar. Her gündem ile alakalı mutlaka tweet atarlar ancak asla gündemdeki herhangi bir tweete yanıt atmazlar.
Ortanın solu imajında Twitter’da surf yapan bu avukatlar her gündeme dair bir tweet atarlar ve birilerinin tartışmak için yanıt yazmasını beklerler. Sürekli pasifagresif tavır sergileyerek tartışmayı biraz alevlendirirler ardından da diğer hesapları ile de tartışmaya sert şekilde giriş yaparlar ancak tartışmaya dahil olan ikinci ve üçüncü hesaplar daha saldırgan ve rahatsız edici bir dil kullanırlar. Kinayeli şekilde hakaret ederek suç teşkil etme olasılığını enaza indirir ve yinede okunduktan sonra silerler.
Sanal alemde avukat çeteleri;
Bu avukat bozuntuları hukuk ile iç içe oldukları için, her şeyi detaylı şekilde dizayn eder ve en ufak ayrıntısına kadar hesaplarlar. Hukuki olarak herhangi bir suç veya karina oluşmaması için dikkatli şekilde kurdukları düzen tek bir amaca hizmet ediyor; sizi çileden çıkarmak! Evet bu yemi yutar ve pasif agrasif tavrı ile sizi çileden çıkaran bir bayan avukat, ona abla diyen ve size karşı aşağılayıcı ve sinir eden ifadeler kullanan genç erkek ve gerektiği anda gelip helal olsun rezil ettiniz diyen 3. kişi ile laf dalaşına girerseniz sizi ne yapıp edip küfür ettirmeye uğraşacaklardır.
Küfür ettiğiniz taktirde hakkınızda suç duyurusunda bulunacak ve tazminat isteyeceklerdir. Avukatların barolar birliği tarafından belirlenen tarifesine bakıldığında ve kurban kişinin de sosyal konum ve ekonomik durumu dikkate alındığında güzel bir tazminat alınması olasıdır.
Siz değerli okurları bu tür şark kurnazlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyorum…