Intel hacking faaliyetlerine karşı yazılımsal önlemlerin yetersiz olduğu gerçeğini göze olarak, yeni nesin Tiger Lake işlemcilerine ekleyeceği özel bir yongaya Intel CET sistemini yerleştirecek.
Katlanarak artan bilgi hırsızlığı ve hacklenme vakaları karşısında alınan yazılımsal önlemler yetersiz ve donanımsal önlemler ile yarışamıyacağı aşikar.
En büyük rakibi AMD karşısında fiyat ve performans yönünden sınıfta kalan Intel kullanıcıları güvenlik yönünden cezbetmeyi planlıyor gibi gözüküyor. Tiger Lake işlemci nesline entegre edeceği özel bir güvenlik yongası geliştirilme aşamasında. Intel CET adlı siber güvenlik teknolojisi gömülü olarak piyasaya sürülecek olan ürünün hackerlardan korunma sağlayacağı söyleniyor.
Intel CET, Bütün Tiger Lake Prodüksyonlarında Gömülü Olacak :

Intel’in Tiger Lake’i geliştirirken kullandığı teknik, gelişmiş antivirüs programlarında kullanılan bir metot. Kötü amaçlı yazılımlardan korunmak içinse yazılım tabanlı güvenlik sistemleri, oldukça yetersiz. Intel bu noktada devreye girerek geliştirdiği entegre güvenlik yongalarını, yakında çıkacak Tiger Lake adlı mobil işlemcilerinde kullanmak istiyor.
Bilgisayarların kullandığı güvenlik sistemlerinin ileriye gitmesiyle hackerlar da gün geçtikçe daha becerikli bir hâle gelmeye başladılar. Özellikle Oriented Programming (ROP) ve Jump Oriented Programming (JOP), hack metotları arasından oldukça popüler olanlar. JOP veya ROP saldırılarının tespit edilmesinin çok zor olmasının sebebiyse eylemlerini sürekli revize etmesidir.

Intel CET, Indirect Branch Tracking (IBT) ve Shadow Stack (SS) adında iki yol sunuyor. IBT teknolojisi JOP saldırılarına karşı koymak için yardımcı olurken SS teknolojisi ROP saldırılarına karşı güvenlik sağlıyor. Tüm bunların yazılım değil, donanım olarak yonga setine gömülü sunulacağı yeni işlemcileri merakla bekliyoruz.
Intel, bu teknolojinin masaüstü ve sunucu cihazlar ile uyumlu olacağını söylüyor. Windows 10 ile uyumlu hale gelmesi için Microsoft da çalışmalar yapıyor. Windows 10 Insider Preview’da Intel CET desteğinin, Stack Koruması adı altında bir önizlemesi de mevcut durumda.